Tahukah anda sebenarnya boleh membuat jualan di 4 Laman Online terkemuka di Malaysia secara santai, part time, dropship atau pre-order?




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Nama saya Zainol. Seorang online seller secara FULL TIME. Saya memulakan business online ini 4 tahun lalu di salah satu marketplace di Malaysia. 

Pada ketika itu, saya masih seorang anggota tentera dan memulakan perniagaan ini dari rumah, secara kecil-kecilan. Daripada produk dropship sehinggalah kepada modal sebanyak RM1,500 dan kemudiannya ianya berkembang dan saya mengambil keputusan untuk menamatkan perkhidmatan.

Nak tahu apa yang membuatkan saya begitu BOLD untuk menamatkan perkhidmatan?




Rahsianya mudah.. iaitu MULTI INCOME STREAM

Di zaman ekonomi yang semakin merudum ini, saya tidak bergantung kepada satu punca pendapatan, tetapi 4 income source. Ia diibaratkan ANDA MEMPUNYAI 4 SHOPLOT DI TEMPAT YANG BERLAINAN DAN SETIAP SHOPLOT TERSEBUT MENGHASILKAN JUALAN KEPADA ANDA. Tetapi yang paling best, setiap shoplot tersebut PERCUMA! Anda tak perlu membayar sewa kedai, tak perlu cashier atau sales girl bagi kedai anda. 

Apa yang anda perlukan ialah staff untuk pembungkusan produk sahaja. hehehe..

Menarikkan...


4 Income Stream yang saya maksudkan ialah Lazada, Shopee, Lelong dan 11street. Sehingga kini, perniagaan saya mempunyai seramai 600++ dropship yang membuat jualan untuk syarikat kecil ini.

Daripada anda fokus kepada jualan di Shopee sahaja, atau di Lelong sahaja, mengapa anda tidak menjual di semua marketplace dan membuat income di semua marketplace terkenal di Malaysia.

Sibuk? Xde masa nak uruskan semuanya? Baca penulisan saya sehingga habis dan saya akan terangkan segalanya. ;)


  • 100% online! Anda tak perlu menyewa kedai fizikal yang berharga RM5000 sebulan untuk buat sales. Asal posmen boleh sampai di rumah anda pun dah cukup. 
  • Anda boleh dropship atau pre-order di marketplace ini. So tidak perlu pegang stok pun xapa. 
  • Anda tak perlu bayar dulu baru jualan masuk. Anda hanya bayar jika produk anda terjual. Malah di Shopee, anda tak perlu bayar seposen pun kalau produk anda terjual. 100% PERCUMA!
  • Anda tak perlu nak berbalas whatsapp dengan pelanggan. Notifikasi jualan dihantar ke email anda. So tak perlu nak melayan karenah pelanggan. 
  • Anda tak perlu ke seminar beribu-ribu ringgit hanya untuk belajar copywriting di Facebook bagi menarik minat pelanggan! 
  • Malah, anda juga tak perlu belajar bagaimana untuk close sales dan lain2. 


Best tak?


Seriously, ini sememangnya tempat untuk anda menjual produk anda samaada secara part time atau jika anda mempunyai perniagaan sendiri. 

BTW, siapa tak tahu Lazada, Shopee, 11street dan Lelong kan? Takkan anda masih tak mahu menjadi salah seorang yang merebut peluang di sini? 

Di atas dasar itulah, saya memperkenalkan kepada anda.. 






Channel X Pro adalah sebuah ebook yang menghuraikan Panduan Mengenai 4 Marketplace di Malaysia. Di sini, saya akan memberi panduan A - Z kepada anda, bagaimana untuk menjual di keempat2 platform ini. 

Ebook ini dinamakan sebagai Channel X Pro kerana ebook ini akan menerangkan kepada anda 4 marketplace di Malaysia. Bukan 1, tetapi 4!

Di dalam CHANNEL X PRO, saya akan menerangkan perkara-perkara berikut: 





Di dalam Channel X Pro ini, saya akan memperkenalkan satu sistem yang MEMBOLEHKAN ANDA INTEGRATE KESEMUA MARKETPLACE MENJADI SATU. Jadi anda boleh mengawal keempat2 marketplace ini di dalam satu sistem! *(sistem ini berbayar).


Dan juga Private Facebook Group Channel X Pro..





  • BUSINESS OWNER yang kini menjual secara offline atau online dan menjual di marketplace ini. 
  • PEKERJA KERAJAAN & SWASTA yang ingin mencari pendapatan tambahan secara santai.
  • PELAJAR UNIVERSITI / KOLEJ yang ingin mencari pendapatan tambahan
  • DROPSHIP / DROPSHIPPER yang ingin membuat dropship di Lazada, Shopee, 11Street dan Lelong
  • PENJUAL DI LAZADA, SHOPEE, 11STREET & LELONG yang ingin menambah pengetahuan mengenai ilmu di marketplace dan juga bagaimana integrate 4  marketplace serentak



Seminar NOTHING 2 HIDE, Kelantan

#SEMICH, Penang


     





Feedback Dari Seminar Marketplace di Bangi







Apa itu RAHSIA IMPORT CHINA? 

Rahsia Import China adalah satu program panduan bagi anda untuk import produk dari China TANPA beli secara PUKAL.. 

Program ini telah diwujudkan pada tahun 2012 dan banyak membantu ahlinya daripada '0' to 'HERO'. Daripada suri rumah kepada usahawan. Daripada peganggur kepada tokei kedai dan banyak lagi.. 




Apa Kaitan Import China Ini Dengan Shopee, Lazada, Lelong dan 11street?

Import China adalah SOURCE utama untuk membuat jualan di marketplace ini.. Iaitu untuk anda mendapatkan harga produk yang superduper MURAH untuk di jual di marketplace.. 

Malah.. Yang buat Poreorder pun ade. 

Iaitu anda beli barang di China hanya selepas dapat order di markertplace.. Contoh mudah adalah seperti di bawah. 




Penjual di Shopee ini membuat jualan di Shopee dengan harga RM1,350 dan PREORDER! 
Selepas 14 hari baru produk sampai ke tangan pembeli.

Konsepnya mudah.. anda listkan produk anda di Shopee. Dan apabila dapat order di marketplace tersebut, baru anda buat order pula di China dan hantar kepada pembeli. 

Kan safe duit tue.. Tak perlu nak pegang stok di tangan. 

Contoh lain seperti berikut..



Stroller dari China ini berharga 138 yuan atau RM86.81 di China.. 

Jadi jika campur dengan kos penghantaran ke Malaysia iaitu sehingga ke pintu rumah anda, kos lebih kurang RM30 - RM40. 

Total kos stroller ini ialah RM120 +-. 

Tapi jom kita tengok berapa harga stoller ini paling murah di pasaran Shopee.. 



RM187 tau.. 

So anda dah untung RM50 dengan menjual 1 produk sahaja!  Best tak? 

Malah, anda juga boleh beli untuk diri sendiri, jual secara pre-order di personel FB dan lain-lain lagi.. 

Jom kita tengok berapa harga produk yang saya beli di China ini.. 




Banyak lagi sebenarnya kalau saya nak tunjukkan kepada anda..





Channel X Pro - RM149.70
Import China - RM150.00

COMBINE - RM250 sahaja! 
(terhad sehingga 31 Mei 2018)

Apa anda tunggu lagi?


P.S: Panduan Channel X Pro ini akan diberikan melalui ebook (PDF) dan akan dihantar ke email anda. Ia bukanlah buku fizikal.

P.S.S: Ebook " CHANNEL X PRO " akan dihantar ke email anda dalam masa 48 jam selepas pembelian (waktu bekerja).

P.S.S.S:Panduan ini hanyalah sekadar panduan untuk membuat jualan di Lazada, Shopee, Lelong dan 11street. Kami tidak menjanjikan anda akan menjadi kaya raya dengan panduan ini. Setiap jualan dan hasil bergantung kepada individu itu sendiri. 


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Channel X Pro
Rahsia Import China
Combine (Channel X Pro + Import China)
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau

Butiran Pembayaran

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel mail.produkfizikal@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaPerwira Skills Sdn Bhd
No. Akaun562759688683
Buka Maybank2u  

PENGESAHAN